ЗА ГРАЖДАНИТЕ

ЗА ФИРМИТЕ

ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ

Подаване на данни към Специализираната електронна система за проследяване и анализ на лекарствените продукти /СЕСПА/

Към 15.12.2020 г. след проведената масирана кампания за регистрация за работа със СЕСПА в системата са подадени над 2900 заявки и са регистрирани над 2500 потребители. Всички задължени по ЗЛПХМ субекти, които не са подали заявка, както и тези, които откриват нови обекти, са задължени да подадат заявка за регистрация в СЕСПА на адрес https://sespa.mh.government.bg.

Продукционната среда на СЕСПА е активна и работи с максимален капацитет, като всички участници могат да подават своите отчети и данни в нея. Периодът до 15.01.2021 г. е предвиден да се използва за настройката на всички процеси и системи за работа със СЕСПА и участниците имат допълнителната възможност да подават тестово данни, като докладват за това и информират при възникнали грешки и проблеми.

Подаването на данни може да се извършва по три различни начина, като всеки субект може да избере начина, по който ще подава данни, в зависимост от особеностите на неговата дейност. Субектите могат да подават данни по следния начин:

  1. Автоматично, като настроят софтуера си за връзка с автоматизирания интерфейс на СЕСПА;
  2. Ръчно да попълват транзакциите си чрез потребителския интерфейс в потребителския портал на СЕСПА;
  3. Полу-автоматично чрез специализирания модул TransmitDataToSESPA.xlsm през MS Excel.

За проблеми с регистрацията, грешки при подаването на данни и други възникнали въпроси, моля, свържете се с имейла за поддръжка: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Описание на уеб услуги за достъп до СЕСПА чрез автоматизиран интерфейс

Description of web services for access to SESPA via an automated interface

MS Excel модул TransmitDataToSESPA

Указания към притежателите на разрешение за търговия на едро с лекарствени продукти за работа със СЕСПА

Copyright © 2016 Bulgarian Drug Agency.
All Rights Reserved.